2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Wifi a romáknak

Tizenhat számítógépet adnak át családoknak, és kiépítik hozzá az internet-elérhetőséget, hogy a helyi romák számára elérhető legyen a világháló a Borsod megyei Selyeben. Hasonló kezdeményezés az országban elsőként májusban a szintén Borsod megyei Tomoron
2007. augusztus 10. péntek 12:42 - Hírextra
Pénteken szerelik az antennákat, így napokon belül már internetezhet az a tizenhat selyebi család, akik vállalták, hogy kedvezményesen, négy hónapos részletre, 20 ezer forintért vásárolnak számítógépet, mondta el a Független Hírügynökségnek Nyírő András, a telepítést végző Login Alapítvány vezetője. Az alapítványt a selyebi kisebbségi önkormányzat kereste fel, miután értesültek arról, hogy a néhány kilométerrel arrébb lévő Tomoron már működik a szolgáltatás. Miután a kisebbségi önkormányzat megállapodott a helyi önkormányzattal, nem volt akadálya a telepítésnek. A helyi önkormányzat határozatlan időre vállalta a wifi havi költségét, (15 ezer forintot), és a gépek vásárlásához kölcsönt is adott. Az alapítvány a 16 gép mellé ajándékba még egyet adott, azt az általános iskolában helyezik el, hogy mindenki hozzáférhessen. A romák képzést is kértek a számítógépek mellé.

A világhálót a tervek szerint tanulásra, munkahelykeresésre használják, az alapítvány munkatársai is figyelik a pályázatokat, hogy minél több lehetőséget keressenek a helyieknek.

Az alapítvány szerint az akció csupán az első lépés, terveik szerint jövőre kétszáz magyarországi településen segítik ily módon a romák internetes hozzáférését. A telepítést is hamarosan romák végzik majd, három munkatárs képzése már folyamatban van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását